Cupdags igen! (Rimbo-cupen 2012)

Nu är det dags för den tredje cupen på ganska kort tid, denna gång är det Rimbo IF som står som värd för denna cup som hållit igång i 25 år, Rimbo-cupen 2012. Cupen spelas i Långsjöhallen på lördagen (för Rånäs del) och fortsätter förhoppningsvis på söndag med om allt går väl för laget. Det är många lag som kommer att delta, så räkna med mycket folk på plats.

Rånäs IF är så klart med och ställer upp med 1 lag på 14 spelare, två målvakter och 3 stycken 4:or. Såhär ser laget ut:

L=Libero HM=Högermitt VM=Vänstermitt C=center

Målvakter:
Mats o Robban

1:a fyran
jocke B - L
Wallmo -HM
Johan K -VM
Jimpa - C

2:a fyran
Kenny - L
Storäng - HM
Stork - VM
Sebbe - C

3:a fyran
David - L
Kindberg - HM
Tony - VM
Julle - C

Emil S - Spelar ev söndag om vi går vidare.

En spontan reaktion är att vi har ett starkt lag med 3 starka 4:or.

Jag själv är inte med och jag blev klart besviken att jag inte blev uttagen och får spela, men det tyder snarare på att just nu finns det bättre alternativ enligt tränarna och jag måste vara jämnare i mitt spel för att få chansen nästa gång. Har kännt mig pigg och fysiskt stark, så bara att fortsätta och inte ge några ursäkter, är man inte tillräckligt bra ska man kunna se sig i spegeln och förbättra bilden av sig själv till en bättre fotbollsspelare som helhet.

Vill önska er som ska spela ett stort lycka till, jag tror på er samtliga och vet att om vi bara lirar för varandra så kan vi gå riktigt långt, men då måste alla vara beredda att ställa upp för varandra, i varje moment, varje sekund på planen. Hårt jobb, glädje och rätt inställning räcker jävligt långt.

Tro på er själva och visa hjärta!

Cupuppdatering samt träningen den 23:e Januari, inför Rimbocupen.

Vikingacupen eller Väddöcupen slutade med tidigt uttåg för Rånäs 2's del medans Rånäs 1 tog sig till kvartsfinal, väl där visade det sig att domarens okunskap (dålig påläsning och koll kring regler) skulle sätta stopp för och avgöra Rånäs 1's uttåg ur cupen, surt när man kunde tagit sig till semi-final.

Från en ganska säker källa så fanns det inte ens publik på plats, vilket gjorde cupen ganska osexig i allmänhet, men det påverkar så klart inte inställningen hos grabbarna i laget, bara stämningen runt omkring och det drar ner helhets-bilden av cupen.

Undertecknad var sjuk så fick bli hemma tyvärr, tar alltid emot att missa träning eller match.

Måndagen den 23:e Januari var tänkt att bli dagen då Rånäs skulle ställas mot Rimbo IF i en träningsmatch, men det blev andra planer och istället blev det en väldigt tuff träning, välbehövligt. Träningen inleddes med fys där Tony ledde laget, man joggade från kortsida till kortsida i långsjöhallen och när Tony ropade 1 av 3 alternativ så var det dags för 10 armhävningar, sit-ups eller upphopp. Vilket senare dubblades till 20 av dessa, tungt värre. Det kändes att det tog oerhört mycket då man tog med sig tyngden i benen från upphoppen in i tvåmålsspelet, men kan ju inte påstå att piggheten att trycka ifrån var riktigt där, så man fick slita extra hårt, riktigt bra träning hur som helst.

Under tvåmålsspelet övade vi in några 4:or till Rimbocupen, tänker väl inte dra allt för mycket saker om detta men det noterades en del fina aktioner och divserse grejer. Emil Söderlund tog ner bollen med ryggen, såg helt sinnessjukt ut. Storken briljerade med flera soloräder, måste vara det magiska skägget! Sebbe Welknert hann med sina patenterade "klister-mottagningar", perfekta varje jävla gång som vanligt. Robban och Mats i målen gjorde några riktigt vassa räddningar, några värre än de andra, vi har två riktigt vassa målvakter, ingen tvekan om saken.
Det ska noteras att träningen var i ett genomgående högt tempo, folk slet och gav inte motståndarna tid med bollen, och det kommer att ge oerhört mycket i framtiden, att vi klarar av att hålla ett högt tempo, till när vi byter gummimattan mot gräsunderlag.

Bra slit samtliga, syns i helgen på cupen!

Cupdags på bortaplan i Väddö.

Eckerölinjens vikingacup, så vackert klingar den Väddö-arrangerade cupen som äger rum på lördag. Rånäs är självklart medverkande och ställer upp med 2 starka lag. Noterbart är att det fattas lite folk, plus att vi får återse några spelare som vi inte sett på ett tag, jag talar om Kadeem och Robin Oscarsson, kul som fan! :)

Rånäs 1 får en tuff grupp med BKV Norrtälje, Uppsala Kurd & Roslagsbro 2.
Rånäs 2 ställs emot Gimonäs, Söderbykarl samt en bekant motståndare som man mötte i Rånäscupen förra helgen, nämnligen BKV U-19, kan bli stökigt.

Fernando och Crico coachar, ser fram emot en riktigt trevlig och rolig cup, samt en stark insats från samtliga spelare!

Tagga!

/Felix

En profil lämnar.

Niklas Smårs, min gode vän som dök upp i slutet/mitten av förra fotbollssäsongen 2011, ska nu lämna föreningen Rånäs IF för Indien och Australien, ett välpassande och välbehövligt äventyr i hans liv just nu.

Niklas har alltid varit en positiv och pådrivande person, som peppar och alltid har positiva saker att säga, han blir sällan arg och vill alltid hjälpa till. På planen slet han alltid som ett djur, varje träning, varje sekund när vi hade dragit på oss fotbollsstället. Sådant smittar av sig och man blir oerhört inspirerad till att göra detsamma, man undrar kan jag bli lika bra? En sådan fråga har ett självklart svar, så länge man kör med hela sitt fotbollshjärta så räcker det hur jävla långt som helst.

Vill bara säga tack för all tid som du lagt ner på Rånäs och all den positiva energi som du bidragit med, jag talar nog för alla som sett Rånäs sedan Niklas dök upp att det har varit en väldigt positiv injektion som var välbehövlig när han dök upp. Lycka till och ha skitkul under din resa!

För övrigt finns det en hemsida att följa Niklas på, för den som vill, det kommer iaf jag att göra: www.voloflip.me

Personligen lämnar nu en väldigt väldigt god vän i minst ett halvår, känns lite tomt, det gör det. Är väldigt glad för Niklas och har peppat honom för att han ska göra det som gör honom gott just nu i livet, ett äventyr kan man lära sig väldigt mycket av och ibland är det bättre att bara ha kul och låta tiden göra sitt med tankarna som florerar och snurrar i skallen, att låta saker och ting lägga sig så finner man till slut ett naturligt svar.

Man lär sig av allt som händer, negativa och positiva händelser.
En profil försvinner, andra föds.

/Felix

Rånäscupen 2012, ett försök till en rapport.

Rånäscupen 2012, året då cupen fick en naturlig koppling till föreningen bakom denna genomtrevliga turnering. Jag har aldrig varit med i dessa sammanhang förut och därför var det häftigt att uppleva turneringen på plats, som spelare och fotbollsindivid. Man fick ett väldigt proffsigt intryck, alla var glada, trevliga, och fotbollspassionen lyste i ögonen på de som var där. Det blir riktigt lyckat och jag är säker på att många av de som kom dit kommer att komma dit nästa år igen, samtidigt som de sprider snacket kring denna cup. Rånäs gick in i årets upplaga av Rånäscupen (2012) med 2 lag. Rånäs 1 bestod av a-laget och Rånäs 2 av b-laget.

Rånäs 1 hamnade i en grupp bestående av BKV u-19, Rimbo 2 (u-lag), Roslagsbro 2 och Brottby. Denna grupp klarade man sig vidare ifrån som 2:a. Rånäs föll mot BKV u-19 med 0-1 efter lite stök i slutet. BKV var duktiga men tilläts att få lite för mycket tid med bollen. Där lärde sig Rånäs 2 hur man skulle spela mot dem tills poolspelet.

Rånäs 2 fick möta Rådmansö 2, Markim 1, Roslagsbro 1 och Knivsta. Rånäs 2 klarade sig vidare som 3:a, efter att ha spelat 0-0, 0-0, 2-2 och 2-1 (vinst). Man såg riktigt solida ut bakåt men lyckades inte helt framåt och att få in bollen. Det mest imponerande var att man vände ett 0-2 underläge mot duktiga Markim 1 (som för övrigt vann hela turneringen) till 2-2. Till slut kom första vinsten och den kom mot Knivsta. Detta innebar att båda Rånäs-lagen var vidarekvalificerade till poolspelet på söndagen.

Rånäs 1 klarade sig vidare till kvartsfinal mot Hulka men föll samtidigt som Rånäs 2 inte klarade av att ta sig vidare, man hamnade i en ganska tuff grupp, men jag tycker inte att vi var så långt ifrån. Vi klarade 1-1 mot duktiga BKV u-19 och ska inte vara helt nöjda med 1-1 då vi var riktigt bra i den matchen, vi krigade sönder dem och sprang som galningar, på rätt sätt. Lagmoralen var som bäst när vi mötte dem. Sen kom matchen mot Markim 2, då föll vi med 2-1, onödigt och slarvigt att ge dem de lägen som de fick. En spelare fick kliva flera meter in på vår planhalva och avlossa ett skott som innebar 2-1, och då bjuder vi dem på vinsten. Tråkigt och onödigt. Sista matchen var mot Valparna och då stämde absolut ingenting, vi viker ner oss och det är bara att lära sig från den matchen och komma tillbaka.

Jag är nöjd med båda lagens insatser, även om man tycker att vi slarvade bort våra chanser ibland, men vi får jobba med den helhetliga skärpan på träning så vi kommer tillbaka ännu bättre genom hela matchen. Det finns väldigt mycket potential och man ser hur mycket träningen har gett nu under hösten/vintern. Personligen känner jag att jag har lärt mig mycket och min fysiska form har nog aldrig känts bättre, mycket med tanke på att jag var skadad halva förra säsongen. Fotboll är sjukt kul, men det är något extra när man får dela upplevelsen med sina lagkamrater i sådana här sammanhang.

Om man ska dela ut någon form av pris till cupens-spelare eller liknande så får Mats & Teddy dela på priset enligt min bedömning. Det var många som var bra och visade framfötterna men just dessa spelare stack ut extra mycket.

Rånäscupen 2012, jag lyfter på hatten och tackar för en sjukt lyckad upplaga och kan bara hoppas att nästa års version blir minst lika bra. Tack till alla eldsjälar som är inblandade och står bakom cupen.

Rånäscupen 2012 i full gång.

Just nu håller Rånäs IF i Rånäscupen 2012 som håller på hela helgen, dag 1 är därmed avverkad när jag nu sitter och skriver. Rånäs 2 kämpade sig vidare till slutspel tack vare bra försvarsspel, kämparglöd och lagmoral. Första matchen slutade 0-0, likaså den andra, därefter mötte man ett väldigt skickligt lag i Markim 1, och man var stundtals utrullade när det stod 2-0 till Markim, men då vände man matchen i slutskedet och lyckades ta en poäng, 2-2 slutade matchen. Sista matchen var en väldigt viktig sådan och spelades mot Knivsta som verkligen ville ta 3 poäng precis som vi. Rånäs knep 3 poäng genom att vinna med 2-1, starkt! Rånäs 2 slutade 3:a i gruppen och kommer att ställas mot flertalet lag i pool-spelet, man möter Markim lag 2, BKV U-19 & Valparna. Tror inte att jag missat något lag nu. På lördag den 7:e Januari så kommer Rånäs 1 till spel i Rånäscupen och det vill man verkligen inte missa, det kommer inte jag att göra i alla fall! www.laget.se/ranascupen

RSS 2.0