Bra genomkörare inför fredagens match.

Måndagens träning var en bra genomkörare i den form av vi körde tvåmål hela träningen, det var genomgående bra tempo och riktigt mycket kamp stundtals, kul att se glöden! Tränarna fanns inte på plats så därför blev det mindre struktuerat genomgångsmässigt och så, men det räddes ut av Tony E som delade in lagen.

På fredag väntar ingen träning, utan en träningsmatch på konstgräsplanen i Norrtälje vid sportcentrum. Laget som står som hemmalag i detta fall är BKV U-19, ett talangfullt och duktigt lag som vi mött tidigare. De är unga och hungriga som bara den, så det är hårt mot hårt som gäller, en riktig krigarinsats är vad som krävs av oss för att kunna ge dem en riktigt bra match, och det har vi visat förr att vi klarar av. Matchen börjar 19.30, men vi samlas 18.45.

Se till att tänka "goda vanor varje dag" konstant och tänk på allt du gör för att bli en bättre, smartare och större fotbollsspelare så kommer det att märkas hur utvecklingen går framåt, det är vad som behövs för att just din och Rånäs fotboll ska bli maximalt rolig i år. Det behöver vi, att kunna utnyttja träningstillfällen till att göra framsteg hela tiden. Kost är sjukt viktigt, det får man inte glömma bort.

Ses på fredag!

Insert random headline, kommer inte på't.

Detta inlägg kommer inte att handla om något speciellt, i sin "enhelhet" handlar det om allt som berör Rånäs IF, och vad som händer bakom kulisserna.

Vi har börjat med utomhus-träningen, och den håller hus på Sportcentrum i Norrtälje på deras nya konstgräsplan. Ett jättebra initiativ och alternativ till att få kvalitiativ träning inför säsongen.

Det spelades en match i fredags (den 17:e Februari) mot Edsbro IF, matchen slutade 1-1 efter en sen kvittering från Teddy Wallmo, assisterad av Joakim Söderberg.

Till senaste träningen dök det upp futtiga 9 (!) spelare, och det är så klart helt sjukt att det dyker upp så få. Förstår att ni som var där är besvikna när ni lägger ner tid och åker dit i förhoppning om att det blir en bra träning med bra uppslutning/tillströmning. Jag själv hade en liten tanke på att göra comeback, men eftersom jag varit skadad i runt 2-3 veckor så känns det inte aktuellt, så jag fick bli hemma. Det handlar om något så enkelt som att höra av sig på hemsidan och skriva något i stil med: "Jag kan inte komma på träningen, bla bla bla". Så folk verkligen vet hur många som kommer, det gäller alla och jag talar även till mig själv, det kunde jag ha gjort bättre.

På måndag är det träning i långsjöhallen som vanligt, då vill vi se många som tränar, då hade även jag tänkt göra comeback, men vi får se, beror på hur benhinnorna känns, men jag hatar att gå skadad när man vet vilken glädje som fotbollen genererar. Avsaknaden är stor till att lira med Rånäs igen.

Ses på måndag!

Cupen som vi glömmer direkt.

LEIF (Lohärad-estuna IF) höll i lördagens cup som Rånäs ställde upp i med enbart 1 lag, ett lag som till slut blev runt 9-10 pers efter lite återbud.

Första matchen möter vi Roslagsbro, ett lag vi känner till väl och vi har tidigare kunnat kontrollera dem och vinna komfortabelt, dock inte denna gång. Vi förlorar med 1-0 efter att undertecknad släppt en spelare fri vid vårat mål och han har bara att sätta dit foten, för att göra det mål som skulle bli matchens enda, efter att en pass kommit in från deras högerkant. Fruktansvärt onödigt och jag tar på mig målet. Kände under uppvärmningen att jag inte var där mentalt och försökte verkligen att ge mitt allt, men jag har en dålig dag helt enkelt, en sådan situation ska inte ens få uppstå då jag är snabbare än "min gubbe".

-"***"!

Sättet som jag uppträdde där var lite symboliskt för hur man uppträdde i allmänhet inom laget under matchens gång. Vi använde inte oss av vår fysik alls, vi gav de ingen match i närkamperna, snarare att vi var för snälla och vågade inte trycka till. Vad är problemet? Vi vågar ju på träning så varför ska vi hålla tillbaka någon energi alls denna gång? Vi lär oss av detta, jag kommer att lära mig av mitt misstag och det jag gjorde dåligt idag och bli bättre, klokare och starkare nästa träning, så att jag kan bli en bättre spelare i framtiden.

Andra matchen gör vi en rejäl uppsving och står upp mot Blidö IF, vi krigar, sliter och är orädda i allt vi gör. Därför går vi som vinnare ur den matchen, starkt att kunna revanschera sig mot ett bättre lag än första matchen.

Den tredje matchen är mellan oss och LEIF och där får de väldigt billiga mål, även om de många gånger gör det bra, men framförallt genom att vi inte är tillräckligt konsekventa i varje situation. Att vara rejäl framför mål är en sån sak, blir det retur så smäller man bort bollen direkt istället för att avvakta eller tveka.

Jag är förbannad, irriterad men hoppfull om att min svaga insats idag kan leda till att jag tar lärdom från det, blir klokare och ändrar misstagen till rätt beslut nästa gång jag deltar i matchsammanhang. Jag ogillar att använda ordet hat, men jag fullkomligt HATAR att förlora.

På't igen på nästa träning boys! Ni krigade på bra idag och det värmer i vinterkylan att se trots att det gick kasst resultatmässigt.

Tänkte bara ta och nämna två spelare som jag la märke till speciellt, även om det var fler som var duktiga idag i olika moment på planen.

Hampus Junhager spelar riktigt klokt kombinerat med att han sliter på bra, och sådant undgår inte bloggen. Fortsätt så!

Mattias "Sprit-Ulle" Ulander är en solid och finurlig pjäs i backlinjen som löser situationer på löpande band och agerar med såväl pondus som lugn.

Bryt ihop och kom igen!

/Felix

Dagens Rånäs IF - Onsdagen den 1:a Februari 2012.

Redaktionen presterar på ett bakfullt sätt, alltså genom att på ett ganska ouppföljsamt sätt förmedla info om hur det går för våra röd-vita krigare till er supportrar och läsare, vi ber om ursäkt för det. Bättring på G.

Rimbo-cupen var en blekare skugga av Rånäs-cupen, och det märktes på flera sätt, bland annat hur man missade (eller hade det skett ett myteri?) att placera ut en inträdes-insamlare på söndags-kvällen. Således antalet 40 kronors-intäkter åt skogen. Annars alltid trevligt att kolla på underhållande fotboll, även om undertecknad enbart såg två matcher live.

Rånäs enda lag i denna turnering tog sig vidare till pool-spelet där man åkte ut, tråkigt så klart men det var bra kvalité på lagen som ställde upp i allmänhet, så cred till allt slit från respektive spelare.

I måndags (den 30:e Januari) tränade stora delar av laget genom att spela 1 1/2 timmes tvåmålsspel. Coach var sjuk så vi fick en lite mer lekfull träning, minst sagt med tanke på hur kvalitéten pendlade friskt rakt igenom träningen. Det var en helt okej träning med hyfsat pigga ben, tuffa dueller, många avslut, missar und so weiter. Ingen träning som går in i minnet iaf, personligen var det en bra chans att träna avslut, en chans man tog sådär till vara på..

Nästa lördag den 11:e ska vi eventuellt ställa upp i LEIF-cupen i Väddö, alltid kul med cup och just nu är man duktigt taggad till att dra igång säsongen på allvar, även om man för tillfället är lite seg i kroppen och träningen borde intensifieras lite bättre. Bara att kriga på, som alltid! Nästa träning är på måndag, återkommer inom kort.

/Felix

RSS 2.0