Rånäs IF - Hallsta IK 3-3

Tisdagens match spelades på ett soligt Rånäs IP inför en stor skara av publik. Det var den nionde och näst sista omgången inför det kommande uppehållet i serien och Rånäs hade två segrar i benen, man var laddade och fyllda av självförtroende.

Coach för dagen var en kostymklädd Ola Junhager som vid sin sida hade Kenny Lorentzon som assisterande. De gick in i sina roller bra och Ola använde sin speluppfattning väl från sidan där han dirigerade och gav direktiv till spelarna för att kunna lösa saker bättre för att vinna boll tidigare osv.

Matchen inleder med att det står och väger hela första halvlek inför vem som ska ta tag i taktpinnen, Rånäs visar fina intentioner men de farliga lägena uteblir i stort sätt. Istället kontrar Hallsta IK farligt men Rånäs avstyr tack vare fint defensivt arbete av bland annat Johan Karlsson, som pga skada blev tvungen att kliva av.

Först i slutet av första halvlek får man se mål och det är typiskt nog Hallsta som gör det. Jimmy Karlsson blir varnad efter en situation då en Hallsta-spelare dras ner och det är ett drömläge precis utanför straffområdet plus att det är ganska centralt framför mål. Hallsta-spelaren får en bra träff och prickar in frisparken i Simons högra kryss. Målet kom i 41:a minuten och därefter får man in ännu en boll precis innan paus-vilan. 0-2 i baken känns riktigt surt samt orättvist. 0-2 kommer efter en slarvig situation då ett mål inte ens ska kunna uppstå på det sättet som det gör. Simon går ut och kommunicerar tydligt och genom missförstånd får en Hallsta-spelare tag i bollen och skickar in bollen från några meter in på vår planhalva från halva plan. Simon snackar tydligt och kan absolut inte lastas för målet, han har skött liknande situationer med bravur och gör även denna gång allt rätt.

I halvtid är man inte uppgivna, trots det tuffa läget. 0-2 är riktigt orättvist, de har marginalerna med sig minst sagt och vi får slita som djur för att få till ett mål medan de får enkla mål. Så har det sett ut i många matcher hittills och alla knöt näven och visste att vi kan vända detta, det har vi gjort förr och det ska vi göra igen. Den starka lagmoralen lyser som alltid i omklädningsrummet och därifrån tog man med sig attityden och tillämpade den rejält i den andra halvleken.

I andra halvlek ser man tydligt vilket lag som vill gå framåt. Rånäs krigar på och skapar chans på chans, men det är först i 64:e minuten som Jimmy kan spräcka nollan bakom Hallsta-målvakten och nu var det nära till att hämta upp underläget helt. Det är Storken som är högst på en fast situation, han sätter huvudet till och målvakten räddar med nöd och näppe, sedan går returen till Jimmy som hästsparkar in bollen med dobbarna i mål, 1-2 var ett faktum!

Sedan dröjer det enda till den 83:e minuten innan kvitteringen kommer genom Jocke Bergdahl. Han får bollen till sig i mitten en bit in på Hallstas planhalva, bollen spelas från Kaddems fötter till Jocke som tittar upp, kliver en bit och trycker sedan till efter att först ha tvekat, bollen får en konstig träff men blir ändå perfekt när den seglar långsamt in i det högra krysset. 2-2 och atmosfären bröt ut i ett glädjerus!

2 min senare händer det som inte får hända men som ofta händer när man är för heta framåt. Hallsta får fri yta på djupet efter att Rånäs backlinje stått högt upp och missat en gubbe som dock var väldigt misstänkt för offside, domaren tog ingen offside och hallsta-spelaren kunde ensam med Simon göra 2-3 med bara 5 min kvar av ordinarie tid på matchuret, och Rånäs-lägret var i emotionell gungning efter att ha hämtat upp underläge som sedan tappas återigen.

Trots att vi släpper in billiga mål gör vi som vi alltid gör, vi ger oss fan på att komma tillbaka. Vi gör rätt val och spelar direkt istället för att krångla till det, bollen ska bara upp direkt. Vi är kloka och starka och det avspeglas i våra val på planen, vi gör rätt val i viktiga skeden.

3-3 kommer i absolut sista sekunden och det är via Jimmys fina framspelning som Christer kommer ensam med målvakt och han stöter in bollen perfekt i målets högra hörn. Om 2-2 gav glädje så var detta snarare vild gjädje. High-fives:en avlöste varandra på bänken och man kunde ta på glädjen runt omkring.

Det var många som var bra idag, som alltid när Rånäs spelar och gör en sådan här laginsats. Jocke B sliter som ett djur trots att han har ont i foten och får även göra ett fint mål på ett distantskott. Kapten Christer vinner boll högt upp i banan och gör det riktigt bra matchen igenom. Tony E är riktigt stabil bakåt och hotar även framåt med sina inkast samt gör rätt val matchen igenom, något som ledde till att Norrtälje-tidning ville prata med Tony efter matchen, för att få hans intryck från matchen. David Andersson är riktigt bra och kunde ha krönt insatsen med ett mål. Storken är oerhört viktig i luftrummet och det visade han återigen idag när han fixade målvaktsreturen fram till 2-1. Simon Marxer agerade säkert i mål och kan inte lastas för något av målen enligt min mening. Sebbe W är rikigt bra i första halvlek då han fördelar boll bra och håller i bollen i väntan på att laget flyttar upp ett snäpp, riktigt stark halvlek. I andra försvinner han lite, men utmanar ändå bra och är nära att fixa ett mål när han tar ner en svår boll med bravur och spelar fram Kadeem som sånär gör mål. Poäng-maskinen Jimmy Karlsson producerar 2 poäng till och är en väldigt viktig tillgång. Han gör rätt val i denna match och spelar fram Christer till 3-3 målet, stark insats!

Det är svårt att nämna alla i laget, så jag plockar fram några som sticker ut.

Vi tog en poäng som gav mersmak med tanke på hur matchen utvecklar sig. De har verkligen marginalerna med sig och vi slarvar vid ett tillfälle som ger 0-2 målet till Hallsta. Lagmoralen som är så tydlig att man kan röra vid den är underbar att se och vi vägrar att förlora, det finns inte på kartan att vi ger oss och det får en att njuta vid sidan. Samtidigt finns det saker som alltid kan utvecklas och denna gång är det de få misstag vi begår som måste slipas bort. Kommunikationen ska vara klockren i 90 min +, det är den inte riktigt idag (läs 0-2 målet).

Skärpan framför mål måste också bli bättre, vi har klara lägen men när bollen väl ska in så finns inte effektiviteten där.

Glädjen finns i Rånäs, det är en oerhört viktig och avgörande faktor som får en att vilja spela fotboll. Utan glädjen känns sporten meningslös och den glädje som sprids i detta underbara lag gör att man vill utvecklas varje dag, minut och sekund när man spelar i Rånäs färger. Nu ser vi till att vara rejäla i varje tränings-moment som finns, för att sedan när det vankas match kunna få ut det vi vill och har inom oss i form av en ordentlig laginsats.

/Felix

Rånäs a-lag kör som aldrig förr.

Torkan på redaktionen de senaste två veckorna beror på att undertecknad drog iväg på en 2 veckors semester men är nu tillbaka för att mata er med information kring roslagens skönaste gäng, nämligen Rånäs IF.

De två senaste matcherna har slutat i maximal utdelning i poängskörd för Rånäs a-lag, 6 poäng och hela 11 mål framåt på enbart två matcher, imponerande!

Eftersom jag inte varit på plats kan jag inte gå in mer på detalj vad som skett i enskilda matcher men jag tror att tålamodet är en avgörande faktor samt en bra konkurrens-situation i laget.

Rånäs b-lag har det tungt och går för tillfället dåligt. Man släpper in många mål och vad jag har sett tidigare krävs det att man jobbar hårdare och att konkurrensen blir större inom laget. Tidigare har jag sett att b-laget kan stå upp och spela bra och frejdig fotboll, men stommen är inte där varje match i 90 minuter och därför ser det ut som det gör. Laget bör satsas på mer från alla, spelare ska vilja få matchtid och vilja vinna konstant, konkurrensen ska vara dödlig för att bevisa att man är a-lags-material.

Härnäst vankas hemmamatch på tisdag den 28:e Juni, då Rånäs tar emot Hallsta IK på ett förhoppningsvis soligt Rånäs IP, kom och kolla!

Noterbart är att Rånäs a-lag inte har förlorat mer än när man fick totalt bottennapp hemma mot Rimbo, en match som man lagt bakom sig och är överens om att laget inte "var där" när matchen startade. Annars har man, trots fint spel och att man många gånger förtjänat att vinna, inte lyckats få alla 3 poäng. Sviten med två raka vinster gör att man har bra självförtroende och man vill verkligen vinna som alltid, men nu med en extra fördel att komma från två raka vinster.

Träning väntar närmast imorgon inför tisdagens match, då laddar vi om och ger allt på tisdag för få en rejäl urladdning av energi för att kunna ta 3 poäng.


Släpp lös dina inre drömmar och glädjen du har inom dig till när du står på planen, det är där ingen kan hålla dig tillbaka, var kreativ, tro och vill, det är då vi är som starkast och bäst.

/Felix

Rånäs IF b-lag - Markim b-lag 2-4

På ett soligt Rånäs IP tog b-laget mot Markims b-lag för en seriematch i den påtagliga hettan. Rånäs var taggade inför en bra match och att kunna rulla ut som man på senare matcher lyckats göra.

Det började tungt, Markim fick till 0-3 redan en bit in i första halvleken men det var slarv som bäddade för dessa mål. Inkonsekvens och slarv gjorde att man bjöd på Markims alla mål, ett Markim som bestod av 11 skickliga spelare, det var tydligt att de var serie-etta, men samtidigt så lyckas vi stå upp emot dem och bjuder på bra spel när vi väl gör jobbet. 0-4 kommer en bit in i andra halvlek, men sedan replikerar Rånäs två gånger om, först genom ett inlägg från vänsterkanten från Ossian som får ett fantastiskt tillslag på bollen och Kristijan kan nicka in bollen i höger-hörnet i målet, 1-4. 2-4 kommer igenom en fin framspelning till Ankan som tar emot och tar sig fram en bit snett in i straffområdet, för att sedan avsluta fint genom stolpe-in.

Igår mötte vi seriens bästa lag och vi visar stundtals att vi kan stå upp emot dem. När vi avslutar så positivt som vi ändå gör så måste vi kunna vara skickligare och tydliga med att bollen ska upp direkt, för att kunna bita sig kvar och skapa chanser till fler mål.

Det vi tar med oss är två fina mål och stundtals goda intentioner. Det som måste raderas bort är kommunikations-missarna och tvekande ageranden. Det ska vara bestämt i tid innan bollen kommer, man måste göra sitt jobb på planen, annars blir laget lidande.

Träning på onsdag igen, då maxar vi vår förmåga och vårt slit för att kunna fortsätta säsongen på ett så bra sätt som möjligt. Vi kan slå vilket lag som helst, bara vi vill utvecklas hela tiden och vågar göra det jobb som krävs för att stå som vinnare.

/Felix

Ålands-resan & matchen.

På lördagen begav sig cirka 50 pers i form av Rånäs-spelare och fans för att besöka det åländska laget IF Fram, ett lag jag personligen inte hade koll på överhuvudtaget. Resan var behaglig med fint väder, solen var väldigt aktiv under hela dagen och jag kan tänka mig att det var jobbigt att spela när det var så varmt, det märktes till viss del.

Det var coach-Aldrins sista a-lagsmatch och alla i laget ville ge coach en avskedspresten i form av 3-poäng, i slutändan blev det 1 poäng, men ändå ett bra betyg för att vi fortsätter att visa vår styrka i att komma tillbaka och hur vi har utvecklats, vi vägrar att förlora.

Matchen var Rånäs från början, man tillät inte Fram till att skapa något de första 15-20 minuterna ungefär, då Rånäs hotade om och om igen, men man lyckades inte framför mål, det var farligt men man kom inte fram till att avsluta på mål. Istället tog IF Fram ledningen efter en frispark som rinner igenom och ställer Fredrik i målet. Rånäs lyckades dock komma tillbaka genom ett mål av Kenny som Sebbe Welknert ordnar när han kyligt vänder snett bort från mål med målvakten i hasorna och passar Kenny som bara har till att placera in bollen, därmed hade man viktiga 1-1 till pausvilan.

Rånäs hade spelat en fin fotboll under första halvleken, man hotade Fram ofta men man var inte tillräckligt skärpta framför mål, precis som fallet har varit innan i tidigare matcher. När man klarar av att tillämpa teorin i praktiken så är man ett välspelande och aggressivt lag, en maskin. Skillnaden är från där vi är och dit vi vill ta oss är att vi visar alldeles för sällan hur bra vi kan vara. Vi faller stundtals bort och ger dem enkla mål, men med varje träningstillfälle som vi använder för att nöta in detta spel så kommer vi en bit närmare, det är tydligt att vi blir bättre och bättre hela tiden.

Andra halvlek var underhållande, fast på ett jobbigt sätt. Fram fick komma fram och kliva några meter utan att bli pressade av oss och då gör man 2-1 enkelt, alltför enkelt och extremt onödigt från Rånäs sida. Rånäs får senare en straff, en straff som Jimmy K prickar i stolpen och ut, returen går i burgaveln. Svårt för Jimmy att komma in så nära inpå och efter att knappt ha rört bollen så får han slå straffen, det blev som jag befarade med tanke på att man inte är inne i "flowet" på planen efter att ha suttit på bänken en stund.

Rånäs jobbade sig dock tillbaka genom ännu en kvittering genom Sebbe W som själv satte bollen i nätmaskorna. Efter lite oreda inne i straffområdet efter en hörna. Klockan började närma sig slutskedet med 5-10 minuter kvar av matchen. Då kommer 3-2 som ett bombnedslag. Det är dålig kommunikation som leder till att en Fram-spelare kan nicka in bollen i mål till vänster om Fredrik i målet. Nu satsade Rånäs allt för att få till ett mål och på hörna kom det. Fredrik "Storken" Johansson kommer högst på bollen som skickas in i straffområdet och lobb-nickar in bollen strax över målvaktens uppsträckta handske. 3-3 och bänken samt den tillresta skaran av publik var som i extas! Vilken lättnad.

Som mantchen utvecklade sig så är 1 poäng en lättnad. Vi jobbade och spelade ut vår idé tidigt i matchen och hade man hållt samma fina spel uppe under en längre tid hade man säkerligen jobbat ner IF Fram relativt säkert. Istället begår man enkla misstag och slarvar i arbetet bakåt och då straffas man. När det går emot oss visar vi den genuina lagmoral som finns i laget, vi vägrar ge upp och vi har vuxit, det märks tydligt.

När matchen var slut var man relativt glad, vi ville så klart ha 3 poäng, inget snack, men vi är starka att jobba oss tillbaka när orättvisan grinar oss som mest och värst i ansiktet. Jag älskar att se hur man borrar ner huvudena och jobbar som ett lag istället för att spela på ett uppgivet sätt och klaga. Vi gör jobbet för att ta oss tillbaka och det är kul att se. Samtidigt gäller det nu att komma ihåg vad vi jobbar för, nästa match gäller det att vinna och göra saker och ting bättre, att utveckla vårt sätt att upprätthålla vår prägel på matchen.

Matchens lirare var Johan Karlsson, vänsterbacken som fick kliva av med illamående och nedsatt syn i den första halvleken. Dock fortsatte han och gjorde allting rätt, riktigt bra insats av en skicklig ytterback!

Jocke Bergdahl gjorde en riktigt bra insats och hade vaknat på rätt sida. Han vände bort spelare på spelare och gick några gånger på avslut själv och var allmänt magisk som bara Jocke kan vara, fortsätt så, kul att se!

Detta var Aldrins sista match med a-laget, du lämnar oss med känslan om att det är upp till oss nu. Vi vet hur vi vill och ska spela och litar helt och hållet på Fernando som ska ta över allt ansvar för a-laget.

Jag tänkte bara säga några ord till Aldrin som behövs sägas, känner jag.

Ibland dyker den där möjligheten upp, en chans som dyker upp en gång i livet. Tar man den inte riskerar man att ångra sig och gå och grubbla över att man inte tog den under resterande tid av livet.

Aldrin, du har fått en sådan chans nu, det ligger en stor möjlighet framför dig och med din passion för fotboll och alla dina projekt samt din kunskap om film kan du skapa historia genom ditt kommande projekt.

Det du lämnar efter dig hos oss i laget är samma sak som du började bygga upp, det är upp till oss att ta in på bästa sätt det du velat lära ut. Du lämnar spår i våra fotbollshjärtan som stannar kvar tills du kommer tillbaka, vi vill att du gör detta för det är din dröm. Samtidigt vill vi ha dig tillbaka när du känner att du är klar med ditt projekt, för att vi ska kunna bygga vidare på det du börjat lägga grunder för. Jag tror och hoppas att vi ska kunna utvecklas under tiden du är borta, att resa oss upp när det går emot, att kunna knyta näven och vinna när vi bestämmer oss för att spela och slita som ett lag.

Du finns i våra tankar och i våra hjärtan.

Fånga drömmen, Aldrin.

RSS 2.0