Säsongen år 2011 är över.

Det känns som att tiden har gått fort, väldigt fort. Det var inte länge sedan vi stod och väntade på att få snöra på oss skorna inför första matchen för säsongen, och i detta nu ska jag runda av säsongen 2011, för att sedan blicka framåt och se nya de nya möjligheter och mål som befinner sig där ute.

Rånäs a-lag är grundfokus eftersom det är det laget som man har satsat fullt fokus på, punkt.
Laget har tack vare en väldigt bra sammanhållning lyckats hålla sig samman som en enhet när det har gått emot, vi har haft två torsk på raken, sen har vi lyckats knyta näven, ena oss och lärt oss att bli en lagmaskin som vinner fotbolls-matcher.

Det negativa är att vi har spelat för ojämnt och spelat oavgjort många gånger för mycket, matcher vi istället borde ha vunnit. Samtidigt så åker man på riktiga bottennapp i vissa matcher som vi sedan tar ikapp. Lösningen på det är jämnheten, att hålla väldigt bra intensitet på träning för att sedan se till att vila kroppen inför match.

Det negativa med denna säsong stavas b-laget. B-laget har inte haft tillräckligt med folk och inställningen till att spela b-lagsmatcher känns i vissa situationer som att vissa resonerar: -"Varför då?". Istället ska b-lagsmatchning ses som en perfekt lösning om man inte får speltid i a-laget, för att visa hur mycket man vill ha chansen på en högre nivå i framtiden. Man ska vilja spela i båda lagen, inget lag är mer Rånäs än det andra.

Träningen kan ibland kännas splittrad, det vi tränar på i a-laget känns inte alls påtagligt i b-laget. A-laget är en enhet som håller samman laget och jobbar med respektive lagdel som ett samspelande lokomotiv. Ska man sedan blicka över till b-laget så är det ofta ett splittrat lag som uppträder på scenen, man kämpas som svin i situationer där lagdelarna känns väldigt fladdriga och det ser från sidan ut som att man inte har fått reda på hur vi vill spela med lagdelarna, tätt och kompakt. Vår ideologi måste inpräntas i samtliga spelares skallar, alla ska veta hur vi vill och ska spela. Alla har sin roll i laget och det är dags att inse vilken som är "min".

Det som jag främst vill se till nästa säsong är hur båda lagen är konkurrenskraftiga och det ska vara ett krig för att behålla sin plats respektive ta en plats i a-laget, en strävan alla ska slita för varje träning och match.

Rånäs IF i div 6 östra slutade 3:a, man var väldigt nära att få en chans att kunna gå upp till division 5, tack vare en väldigt stark avslutande höst. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men intentionerna och tendenserna från denna säsong är oerhört positiva och det tar vi med oss till nästa säsong.

Redaktionen har varit ganska bristfällig denna säsong och har kommit och gått lite då och då, vill gärna ha hjälp på alla möjliga sett av den som är intresserad av att bidra, det kan vara allt mellan att dela med dig av foton som du tagit på plats i samband med träning, match eller liknande relaterat till Rånäs IF och att hjälpa till att skriva.

Ett stort tack till våra ständigt trogna supporters, vad vore vi utan ert engagemang?
Samtidigt ett stort grattis till Sebastian Welknert som vann den interna skytteligan på 13 kassar, han kom 5:a i seriens samlade skytteliga.

Ett stort tack till alla inblandade i Rånäs IFs fina fotbollsår år 2011, nu är det upp till oss att göra en liknande resa kommande säsong, fast denna gång med ännu mer framgång.

Nu väntar förberedelser inför nästa säsong sen är vi inom kort igång igen, ännu hungrigare och klokare än tidigare, vi vill utvecklas och behåller ödmjukheten intakt. Allt vi gör, det gör vi tillsammans.

We will be back!


/Felix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0