Tung förlust indikerar ånyo att konsekvensen fattas.

Rånäs IFs b-lag åkte på den soliga söndags-eftermiddagen till Riala Goif i hopp om att kunna ta 3-poäng, så blev det inte. Istället fick vi se lite av en repris på fredagens match, i vilken man inte hade gått in 100 % i närkamperna/duellerna, så blev det även denna match vilket pekar på att hela Rånäs behöver bli hungrigare i varje duell som uppstår.

Matchen slutade 8-2, ett resultat som känns väldigt deprimerande. Många mål uppstod pga att man stod och kollade på, man var inte tillräckligt rejäl, plus att man drog på sig 2 straffar.

Första halvleken var katastrof och Riala fick löpa igenom backlinjen hela tiden. Simon i mål stod för många fina räddningar genom vilka han räddade laget gång på gång, ett bra insats av en duktig keeper som var på båda straffarna för övrigt. Laget vaknar för sent, man snackar inte och det är dödgrävar-stämning på planen. Efter ett byte kommer Kadeem in och försöker snacka för att få samarbets-moralen att höjas, det blir bättre och även Storken börjar snacka bra. En sådan fundamentell sak som att kommunicera tydligt, vilken är min och vilken är din gubbe, måste visas hela tiden. Snackar man inte så havererar samarbetet på planen.

I andra halvlek var det match igen, Rånäs höjde sig men slarvade återigen i de lägen där Riala-spelarna gjorde mål. Riala är ett duktigt lag, men det är även vi i grunden, vi visar det bara för sällan. Vi vill vinna, men vi visar det inte tillräckligt ofta, det är därför det blir såhär och det är därför det går tungt just nu.

Matchens delikatess stod Ankan för genom en skit-fin framspelning genom en perfekt lyra igenom luften som Kadeem tog ner genom en hög-kvalitativ nedtagning och kunde sedan avsluta säkert, lågt i det bortre hörnet. Vid det läget stod det 2-1 till Riala, och Rånäs började få upp hoppet. Sedan går man tillbaka till de synder som tyvärr har setts förr och man visar att inkonsekvensen är stor.

Själv spelade jag ett tag, slet på och försökte göra mitt jobb. Fick spela mittfält samt back i matchen och mittfält känns inte som min grej riktigt, hade det jobbigt där.

Det jag kan säga om dagens match är att såväl b-laget som a-laget är alldeles för inkonsekventa. Man ställer in sig på att det ska bli för enkelt, ingen match är enkel och har man en sådan attityd på planen i sitt uppförande så blir man straffade. Det blev vi med besked. Mitt råd är att ni höjer er lust för att vinna, kämpar mer och spelar smartare samt rejälare i varje situation från och med nu. Gå inte på spar-läge och tro att din motståndare ska göra bort sig så att du får en enkel resa till 3-poäng, det funkar inte så.

Fotboll är ett krig och för att vinna måste vi smälla i varje duell, vilja vinna bollen så fort den är tappad och kämpa för att få tillbaka den. När du byter eller går ifrån planen ska du känna att du gjort ditt bästa, du ska ha slitit till bristningsgränsen för laget oavsett hur matchen gick.

Måndag i morgon vilket betyder spelarmöte/träning, får se om det blir träning men ett möte var huvudsyftet iaf. 18.30 syns vi där, upp med hakan och var beredd på att börja jobba hårdare, ta ditt jobb på planen så kommer det att vända, det är jag övertygad om.

Tro på det vi gör och kämpar för.

/Felix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0