Saker som får en att vilja kämpa hårdare.

Jag spenderade helgen i London genom att kolla fotboll, Arsenal - Aston Villa närmare bestämt. Matchen var en häftig upplevelse som helhet även om inte "rätt" lag vann.

En spelare som inspirerar mig väldigt mycket och som är min personliga favorit i Arsenal och inom fotbollen i stort är Arsenals mittback Thomas Vermaelen; belgaren som inte spelat en enda minut sedan Agusti/September förra året. Densamme gjorde a-lags debut i denna match och var den som stod ut mest.

Hans säsong var förutspådd att vara över pga en mystisk skada han ådragit sig under brytningsperioden mellan sensommar och höst 2010. Svenska specialister i Umeå kontaktades av Arsenals läkarteam i hopp om att lösa akilles-hälskrisen som stoppade belgaren från spel.

Att efter en sådan lång frånvaro-period och en så kort tid att återhämta sig på ändå kunna se hur pass dominant en spelare kan vara både inställnings och arbetsmässigt är beundransvärt och man blir själv oerhört laddad och inspirerad att göra samma resa själv. Att vilja och kunna utvecklas varje träning, pressa sina gränser och vilja vara en tillgång för laget: en pjäs att lita på. Det är precis vad vi behöver nu när det går lite knackigt, att bita ihop och slita för individuell samt lagmässig-utveckling.

Det kändes tråkigt att missa två matcher nu i helgen men det är som det är, nya tag på nästa träning som är i morgon 18.30, onsdag.

A-laget spelade enligt uppgift 3-3 på bortaplan mot Grisslehamn. Jimmy Karlsson nätade 3 gånger om, kul att höra!

B-laget torskade dock hemma mot Frösunda och har det tungt just nu, det gäller att fortsätta slita hårt på träning som man gjort hittills och vilja bli bättre hela tiden, öka arbetet och använda sig av kommunikationen mer frekvent. Det är genom föredömliga ageranden som moralen i laget höjer sig, ju mer man lyckas på planen desto bättre blir självförtroendet och det är precis vad vi behöver just nu.

Inspiration finns överallt, så även från spelare i laget, folk som snackar och berömmer, säger:

-"Kom igen, du klarar det"


när man behöver rycka upp sig lite. Det är så lite som krävs för att man ska ta det där steget från en funktionell fotbollsspelare till att bli en pådrivare, bara man vill bli bättre och vågar ta för sig. Du måste göra jobbet själv, men du är inte ensam när du väl har tagit steget.

/Felix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0