Rånäs IF - Knutby IF: 7-1

Det var dags för den 4:e omgången i a-lags serien när Rånäs IF tog emot Knutby IF. Det var fredag, i princip fullsatt, solen sken över Rånäs IP och det var glada men fokuserade miner inför matchstart. Förutsättningarna var helt enkelt perfekta för en bra fotbollsmatch.

Laget hade några avbräck i form av spelare inför matchen, Tony och Robin fattades i backlinjen och coach Aldrin fick kasta om i laget.

(Lagfotot som togs strax innan matchstart. Fotograf/paparazzi: Andreas "Ankan" Eriksson)

Inför matchen kändes man i stort sätt lika laddad som inför Rimbo-matchen, men nu var känslan en annan. Vi vet om att vi kan spela fotboll men vi måste visa det oftare tillsammans med ett tålamod och en aggressiv inställning på planen. Allt det fattades mot Rimbo, men mot Knutby kom den på förhand mytomspunna ketchup-effekten, då Rånäs IF i den andra halvleken tog död på myten och den frustration man gått omkring och burit på.

I första halvleken var det fina intentioner som oftast inte räckte ända fram till några farliga avslut, man hotade stundtals men fick inte riktigt till det i sista tredjedelen av planen. I den 21:a minuten kom det förlösande ledningsmålet genom Kadeem. Det var genom en fin höjdboll djupt in på Knutbys planhalva som gick till Jocke B som densamme fick kontroll över i höjd med straffområdet. Jocke kollade upp och vinkeln till att prova avslut var dålig, istället skickade han in bollen till vänster till Kadeem, som omarkerad tog emot och kunde placera in bollen tryggt i Knutby-målvaktens vänstra hörn, 1-0!

Lyckan var påtaglig när målet gjordes, lättnaden drog in över laget men man gick in för att det stod 0-0 i matchen inför fortsättningen och krigade på. Man hade även bud på fler mål när Sebastian Welknert fick för mycket tid på sig och sköt i stolpen i ett farligt läge med målvakten liggandes ner, tungt för Sebbe men han skulle senare få revansch för sitt hårda slit på planen.

Johan K hade en bra match idag, han var pigg på vänsterkanten och förtjänade ett mål. Det jag gillade mest av det jag såg var hans aggressiva stil på mittfältet, han högg på varje boll och jobbade tillbaka bollen genom gediget defensivt arbete såväl som hans fina samarbete med Kadeem. Han fick chansen att näta från ett fritt läge framför mål. Sebbe W skickade in ett fint inlägg från sin högerkant, ett inlägg som Johan fick huvudet på men träffen var sådär och bollen gick dryga metern över. Bra intentioner!

Spelare som Jimmy K och Jocke B såg väldigt spännande ut i första men fick inte riktigt ut sin fulla kapacitet under den första halvleken.

Kadeem hotade Knutbys backlinje ständigt och skulle ha haft en straff i en situation som var väldigt tydlig när han gjordes ner i straffområdet. Knutby-spelaren var inte i närheten av att ta bollen men domaren valde att inte blåsa, svagt ingripande.

Lite som en blixt från klar himmel kom Knutbys kvittering i form av en fast situation, det var en markeringsmiss som bjöd in för målet, då en Knutby-spelare kunde avsluta fritt framför mål och Fredrik i målet lyckades inte hålla avslutet, 1-1 var ett faktum.

Knutby hade inte hotat Rånäs speciellt i den första halvleken tills dess, så målet kändes lika onödigt som oväntat.

Bästa spelare i halvtid enligt undertecknad var Kenny Lorentzon, han vinner boll samt sliter något oerhört och det smittar av sig i inledningen. Viktigt att ha en sådan inställning när Knutby börjar ta för sig mer och vill få matchen att väga över till sin fördel.

I paus var frustrationen påtaglig, var och en visste om att man låste sig för mycket och inte lyckades visa mer än en kvart av fint spel och samarbete på planen. Resterande halvtimme var för dåligt. Kenny påpekade att när man blir frustrerade på planen så måste man vända det till att vinna tillbaka bollen direkt, inte klaga på medspelare eller vända det inom sig själva. Detta var något som man tog med sig när man gick ut för andra halvlek.

I andra halvlek lyckas Knutby med att få en spelare utvisad, det handlar om två varningar på en spelare och hört från Knutbys avbytarbänk så var detta precis något man hade talat om i paus, att inte få en tidig utvisning. Man blev nu tvungna att spela med en man mindre och där började nederlaget för deras del tillsammans med ett betydligt piggare Rånäs. Ytorna blir större och Rånäs tar för sig mer.

En bit in i andra halvlek, dryga 25 kvar, kommer ledningsmålet till 2-1 genom Sebbe W, skön revansch för honom när han placerar in bollen i målets vänstra hörn. Densamme gjorde ännu ett mål och en assist. Målet kom genom ett friläge, i vilket han kyligt rundade målvakten och la in bollen enkelt.

Ketchup-effekten kom till slut, målen börjar rinna på och från 3-1 blir det till slut 7-1. Allt hände så fort att undertecknad hade behövt ett anteckningsblock för att hinna med, men intrycken från målen ska nog gå att plita ner i form av kommentarer, kommer dock inte ihåg i vilken ordning som vilka spelare gjorde mål.

3-1 kom igenom Jimmy, som på en pass snett inåt från Sebbe W, trycker in bollen i mål. Nu gick bollen som på ett snöre, och man trivdes på planen. Självförtroendet steg och man vågade misslyckas för att till slut lyckas.

4-1 kom efter att Fredrik "Storken" Johansson spelat fram Sebbe W till ett friläge, som på ett kyligt sätt rundar målvakten och lägger in sitt andra mål för kvällen.

Johan Karlsson som varit såväl pigg som aggressiv matchen igenom bryter återigen in i straffområdet och avlossar ett hårt skott som Kenny trycker in i nät, strax i höjd med mållinjen, 5-1! Där är skillnaden på hur det såg ut i första. En avslutar och den andra går in på mål, det enkla anfallsspelet såg man inte i den första halvleken.

6-1 gör Kenny Lorentzon efter att Crico trollat sig igenom två backar, skjutit ett hårt skott som Knutby-målvakten inte lyckades hålla och bollen ligger sedan lös för Kenny att sedan springa in i mål med.

7-1 gör Jimmy genom en straff han själv fixar när han blir nergjord av en märkbart irriterad Knutby-försvarare. Jimmy tvekar inte utan stegar upp och sätter själv straffen hur säkert som helst i det högra hörnet.

Summering:

Matchen hade två ansikten som skiljdes åt i en detalj, tålamodet. I första halvlek var man frustrerade och tålamodet lös i sin frånvaro. I andra halvlek klev alla fram och ville vinna för varandra.

Alla spelare var bra idag, det var en laginsats. Sen fanns det de som stack ut extra med sina respektive insatser:

Jimmy gjorde oftast allt rätt och kunde gjort ett mål till men avslutade med högern, inte hans favorit-fot vad det såg ut.

Jocke Bergdahl hade vaknat på rätt sida och ville mycket, ibland blev han lite väl bollkär och det blev lite omständigt. Men när det väl stämde så var han exceptionell, instick och passningar sitter perfekt.

Holmberg är väldigt stabil & trygg i backlinjen och vinner allt i luften, han krönte även insatsen med en hockey-assist.

Den ack så viktiga kapten-Crico går på vatten i andra halvlek när han spelar på mittfältet och gör lite som han vill, något som ledde fram till att framgångssagan i andra halvlek inte ville ta slut. Hatten av till den insatsen!

Fredrik Johansson får chansen i backlinjen i andra halvlek och gör en väldigt bra insats, snackar bra, ligger på gränsen i sitt spel och är nära att näta när han får huvudet på en hörna, en nick som dock tar i överliggaren.

Samarbetet mellan Johan & Kadeem var spännande, hoppas att få se mer av det i framtiden. De två gjorde en riktigt bra match rätt igenom.

Fredrik Huhtala i mål står för någon väldigt bra räddning, annars har han inte så mycket att göra.

Samba-Ola drog till med en bicycleta och var inne och slet på bra på mitten.

David A visade fin känsla i vänster-foten när han slog ett väl avvägt inlägg som dock var värt ett bättre öde än en inspark för Knutby.

Det var skönt att se hur laget tog tag i det hela efter motgångar tidigare och i och med denna vinst kan vi bli starkare, men vi måste hålla kvar vid det som är viktigt. Att hålla fötterna på jorden och inte skena iväg, jobbar vi stenhårt och samarbetar väl så kommer vi att lyckas framöver med de utmaningen som väntar.

7-1 i hemmamatchen mot Knutby IF.
(Fotograf/paparazzi: Andreas "Ankan" Eriksson)

En kul notering är att vi leder publikligan med god marginal till 2:an Rö än så länge.

Rånäs IF 225
Rö IK 80

Tack till er som kommer ner och stödjer oss, vi behöver er.

Länktips i form av segersång & glädje ifrån omklädningsrummet efter matchen: http://www.youtube.com/watch?v=4uJS8YDORls

/Felix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0