Rånäs IF b-lag - Söderbykarl IF b-lag (2-0)

Första tre-poängaren kom på hemmaplan mot Söderbykarl IF inför ett fåtal trogna åskådare. Rånäs IFs b-lag kom med ett fullt manskap på 16 pers för en gångs skull och det var inga konstigheter, man visste att för att vinna måste man låta bollen göra jobbet: många passar inom laget och att byta kant, kombinera sig igenom och spela med finess, det lyckades man med.

Min roll i laget var för dagen att coacha laget, en något ovan situation men jag gick in för att försöka vinna matchen och låta spelare spela ungefär lika mycket. När man har ett b-lag gäller det att alla ska få chans att visa vad de går för och att man skapar förutsättningar för spelarna att lyckas, det handlar ju främst om ett utvecklingslag som vill utvecklas till den grad att a-lagsspel ligger nära.

Startelvan för dagen var följande:

                                                Simon Marxer
                                  Zacka - Julle - Storken - Emil E
                                Kristijan - Jocke B - Hampus - Dennis
                                              Zeb R - Manuel

I startelvan ser man en viktig kugge i form av en stabil backlinje, med den stensäkra mittbacks duon Storken och Julle. Mitten-mittfält bestod till en början av Jocke B och Hampus som jobbade på riktigt bra. Tanken är att b-laget ska ha en stomme som man kan luta sig emot och det var det som grundlade att man kunde spela ut idag. En stomme kryddat med hungriga spelare blev idag en väldigt bra match med mycket chanser för vår del. 

Matchen inleddes med ett aktivt mittfält från Rånäs sida, man rullade bollen inom laget och intentionerna var goda redan från början. Ytorna fanns men man lyckades inte riktigt ta sig in i straffområdet för några klara chanser, man skapade hörnor och hade skottlägen som dock inte utnyttjades tillräckligt.

Bakåt var backlinjen stabil och avvärjde det mesta tämligen enkelt och bestämt.

Emil E dominerade på sin vänster-kant på backen och vann duell på duell. Söderbykarl var ruskigt nära 0-1 efter en offside-fälla (?) som misslyckades totalt och en motståndare fick tag i bollen snett emot Simon i mål, bollen gick emot mål men ivägen var Emil som räddade med "den ömtåliga regionen". Där räddade Emil oss och resterande tid av matchen kom han att övertyga ännu mer om hur solid han är på sin position, klockren insats.

Kristijan var pigg på kanten och kom förbi många gånger, saknar dock fler inlägg, men dagens insats från Kristijan var mycket bra. Han utmanar och kör hela tiden vilket är precis vad han ska göra, utnyttja sin teknik och snabbhet. Plus idag även för det defensiva slitet i att ta tillbaka bollen, det har behövts bli bättre förut och nu börjar det bli mycket bättre.

Debutanten Dennis skapade oro när han bröt sig in till vänster i Söderbykarls straffområde, för att sedan passa snett inåt till Jocke B som fick se bollen blockad av en Söderbykarl-spelare.

Kindberg som började på bänken kom senare in och bildade tillsammans med Jocke B ett giftigt mittfält som plockade upp boll, fördelade och stack på djupet. Det blev farligt varje gång. Kindbergs inspel/chippar var för dagen delikata och skapade väldigt mycket framåt. Jocke var bollsäker som vanligt och fördelade bollen väl ut på kanterna.

Ankan var skicklig vad gäller att ta sig till farliga lägen, men han valde ibland att skjuta när han hade tid att kliva fram lite extra och avsluten var inte tillräckliga. Utförandet fram till skott var mycket bra dock.

Precis innan halvtid fick Kindberg tag i bollen utanför straffområdet och testade skott, ett skott som satt i målvaktens högra hörn, bra avslut och 1-0 till Rånäs, viktigt!

Sedan kom halvtid och man kände att det är såhär vi ska spela, det fattas lite i sista tredjedelen, men annars är vi där.

I halvtid varvade man ner, snackade lite om hur det sett ut och vad man kan göra annorlunda. Några småsaker fanns att anmärka på men allt som allt var det en positiv insats i 45 min som man hade i benen.

Andra halvlek bestod av ett massivt bollinnehav för Rånäs, lite mer än i första. Kindberg var ännu piggare än i första och alla började ta för sig mer. Det saknades ofta bara en tå på bollen så skulle det vara mål för hemmalaget men man fick inte in den.

Kristijan stod för en fin assist när han passade fram Hampus som drog till bollen på studs och bollen gick via mattan och upp igen in i högerhörnet av Söderbykarls-målet, 2-0!

Hampus hade för övrigt någon tävling med sig själv om hur många tunnlar han kunde lyckas med..
Densamme var bollsäker och gedigen i sitt arbete såväl offensivt som defensivt, han avslutade med att kröna den insatsen med ett mål. Ett klart pluss i kanten för att han höll löftet om att göra mål.

Hört från bänken en bit in i andra:

Hampus: -"Jag vill spela anfallare".

Felix: *Tveksam* -"Om du lovar att du gör mål."

Hampus: Jarå..

True story..

Det ska sägas att det fanns många chanser att göra mål idag. Jocke Söderberg hade två avslut som var nära att resultera i mål, det senare ett skott som smet en bit utanför, nära.

Det som vi tar med oss från dagens match är utförandet, sättet vi gör det på. Inga konstigheter, bollen ska gå inom laget och man ska snacka, visa sig och ta initiativ för att vilja och våga lyckas. Hög press var en nyckel till att vinna så mycket boll som man gjorde idag och anfallarna i Rånäs skrämde slag i Söderbykarls målvakt samt backar flera gånger idag, det var riktigt kul att se.

Alla är bra idag, men det finns oftast de som sticker ut och matchens gigant i backlinjen är Emil Eriksson som sliter kopiöst och tacklingarna är klockrena. Det defensiva slitet är något som smittar av sig och det smittar av sig när sådana krigare som Emil går in fullt i dueller och inte ger sig och tar tillbaka bollen. Passningarna sitter med rätt adress och det finns ingenting att anmärka på, bara som vanligt att fortsätt göra det du gör med den energin du gör det med så kommer det att belöna sig och motivera andra att kliva fram på samma sätt.

Zacka var rejäl i kamp om bollen och passningarna satt där de skulle.

Kul att se Kindberg tillbaka och tillsammans med Jocke Bergdahl blir det en dröm-duo på mitten. De herrarna gör vad de vill med bollen idag, mer avslut från er kommer att generera i fler poäng i framtiden, det vet jag.

Det är även kul att se en nytillkommen spelare som Dennis ta för sig och gå in med allt, stressen och kvickheten finns där tillsammans med en ständig vilja att utmana. Bra insats!

Det är en rejäl laginsats idag som bådar gott inför framtiden, vi utvecklas hela tiden och tanken med detta lag är att såhär ska det se ut varje match, en bra inställning, man rullar ut och runt inom laget och man jobbar för varandra. Jobbar motståndaren hårt så jobbar vi ännu hårdare, vi ska vara bäst där ute och det är vi idag, vi är bättre än dem och förtjänar fler mål men 3 poäng är det viktiga. Som coach för dagen är jag stolt och glad över insatsen och hoppas att man kan fortsätta att kämpa för b-laget och dess kommande utveckling.

/Felix


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0