Konsekvens varje sekund i Rånäs-färger.

Derbyt började på helt fel sätt än vad vi tränat och kommit överens om, 3 mål på 9 minuter som tillkommer på väldigt löjliga sätt och vi är då ett slaget lag. Våra försök till intentioner raderas ut på grund av ett hänsynslöst spelande Rimbo IF, grattis till vinsten, ni var bättre och förtjänade detta.

Men vi kan så mycket bättre än såhär.

Det jobbiga med fredagens derby var att det råder inget tvivel om att vi ska kunna bjuda upp till en bra match, vi ska kunna rulla bollen och hota dem i en jämn match. Istället blev det en riktigt tung förlust med 0-5.

Varför blev det såhär?

Vi spelar som ett splittrat lag, vid motgång blir man substansiellt arg men istället för att ryta till och få med sig laget i ett försök att vända det negativa läget så blir det tyst, ett vakuum och frustrationen växer inom var och en och moralen jobbar sig neråt. Rimbo som kan spela på självförtroende kör och kör hela tiden, leker retfullt med vår backlinje och försöker att skada oss mer och mer.

Vi lägger denna förlust bakom oss, man måste trots allt gå vidare mot nästa träning inför nästa match, viljan att bli bättre och starkare brinner vidare. Det finns saker att lära från denna förlust. Vi snackar inte tillräckligt bra, och när man väl gör det så verkar spelare ta till sig det som en förolämpning. Kritik på planen ska få spelaren i fråga att justera ens egna spel och förbättra sitt spel ur en annan spelares perspektiv, för att kunna utvecklas. Inga konstigheter tycker jag. Jag uppskattar själv när någon ryter till och säger till när något jag gör bör bli effektivare, mer konsekvent. Så var det inte idag. Man vann knappt tredje-bollen i första halvlek och det var det som fällde oss idag. Rimbo fick ohotat göra enkla mål och vi stod och tittade på. Vi vet att Rimbo är skickliga och vi verkade inte vara på tårna från minut 1. I en duell ska man vinna bollen direkt, pang, första-bollen är vunnen.

Det är vad konsekvens handlar om. Har man det från början så kommer det att prägla hur man sköter duell-spelet resten av matchen, det är jag övertygad om. Vinner man inte bollen i första-läget så jobbar man som en galning för att vinna tillbaka den.

Vi var taggade, upprymda och förväntansfulla inför matchen, men konsekvensen fanns inte där. Man väntade på att saker skulle hända och komma vår väg och istället blev vi straffade. Vi tog inte tag i matchen och satte inte vår prägel på matchen som skulle bli vår.

Så hur går man vidare?

Vid träningstillfällen vill jag se att man lägger ner mer energi på att snacka, att genom sina aktioner på planen höja laget samtidigt som man pratar med spelarna. När det går emot, visa hur besviken du är, på ett positivt sätt. Få med dig laget varje träning, varje match genom att prata, visa konsekvens och mana på hela tiden så kommer det att ge resultat på hur laget agerar som en enhet, en maskin som maler på.

Gör dig hörd, visa att du menar allvar för dina bröder på planen och vill vara kraften som gör skillnad. Gå in och vinn bollen, snacka och börja få saker att fungera, då får du dina medspelare med dig och kan starta igång maskineriet. Krigar-blicken ska vara närvarande hela tiden och viljan ska vara så intensiv att inget får dig på fall. Att göra sitt bästa är det minsta man kan göra och det syns, bara man kör och kör och kör, då det genererar i positiv energi som drar med fler i att göra samma sak.

Jag vill se hunger i att vinna bollen innan min motspelare har tagit den, en duell uppstår och i duellen ska vi gå ur som segrare. Så ska det se ut HELA TIDEN, på träning, på match, vecka ut och vecka in. KONSEKVENS, bestämdhet, kalla det vad ni vill, men bollen ska inte förbi oss. När bollen är vår är det vi som bestämmer och lägger upp spelet.

Gräv inte ner er efter förlusten, se det som en vilja att utvecklas, köra hårdare och vilja vinna ännu mer än förut, på träning, på match, idag, imorgon, för alltid.

/Felix

Kommentarer
Postat av: Pato

Allvarligt Felix du är så fruktansvärt bra på det du gör så det är äckligt ! Skjorta kavaj !

2011-05-07 @ 17:52:39
Postat av: Felix

Haha tackar tackar! :)



Imorgon mosar vi på mot Riala!



..och röda byxor!

2011-05-07 @ 20:26:27
Postat av: Irriterad!

Börjar bli riktigt less på här " nya " Rånäs. Ni är och kommer alltid vara ett " tjongar " lag oavsett vad eran nya tränare försöker hjärntvätta er med. Det var patetiskt att höra på han under matchen mot Rimbo, ord som " vi spelar sambafotboll " och " vi lirar brasiliansk fotboll ". Ni ljuger ju bara för er själva? Frispark på eran planhalva = Långt inkast från eran högerback eller långmacka in i straffområdet. Har kollat båda era matcher i år och kan ärligt säga att ni inte har spelat bollen på marken mer än 10-11 gånger på 180 minuter. Acceptera att ni är ett "brunkar-lag" och sluta snacka om " Samba-fotboll ". Lycka till i fortsättnigen.

2011-05-09 @ 09:32:31
Postat av: Felix

Svar till Irriterad:



Aldrin hjärntvättar ingen, vi försöker spela en fotboll där man spelar sig fram genom kombinationer längs marken. Det vi tränar på kommer inte fram tillräckligt under matchtillfällen, detta är vår första säsong där vi har börjat bygga på något nytt under Aldrins coachning.



Han sa inget av de exempel du gav, han sa "Vi ska spela bollen längs marken", jag var där och stod bredvid honom.



Vi är ett lag under utveckling och jag kan ärligt säga att vi kommer att bli ett duktigt och välspelande lag ju mer vi jobbar för det.



Vi ljuger inte för någon, vi vill och kan spela fin fotboll. Tack för ditt lycka till men jag förstår inte din irritation alls.



Mvh

2011-05-09 @ 13:40:03
Postat av: Ohlino

Oavsett om dina åsikter är rätt eller fel är det dåligt att gömma sig bakom en anonym signatur!

2011-05-09 @ 15:42:49
Postat av: Anka

Vi VET att vi är ett brunkargäng i grunden, det är därför det är roligt att nån vill försöka se om vi/dom kan spela boll, har inte kanske inte fallit så väl ut än men varför då ge upp och inte försöka vidare bara för att vi är Rånäs?

2011-05-10 @ 17:08:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0