Träningsmatcher avklarade mot Roslagsbro, 12/12.

Det spelades flertalet träningsmatcher i Långsjöhallen den 12:e December. Rånäs samlades klockan 19.45 för att snacka igenom dels detaljer om vad man tänkt jobba med inför säsongen, vad man tagit med sig som var bra förra säsongen, och även vad man vill utveckla (t.ex. att lägga mer fokus på uppvärmning och stretching, det gillas starkt).

Uppslutningen var väldigt bra, nästintill alla var på plats och vi fick även se lite nyfiken publik som hade tagit sig ner för att kolla, kul!

Rånäs kom till spel med 3 lag medans Roslagsbro hade folk nog till 2 lag. Lagen som Rånäs mönstrade var i stort sett samma som man hade sett på måndags-träningen en vecka innan.

Så till själva matcherna, Rånäs rullade runt och hade fina intentioner direkt när lag 1 började mot Roslagsbro's första lag. Man fick hål på Roslagsbro's målvakt nästan direkt och det såg bra ut, men skärpan var inte riktigt där hela vägen och ibland svajade det defensiva spelet något så att Roslagsbro tilläts att näta eller bara kliva något för långt för att skapa en farlig chans.

Det helhetliga intrycket från matcherna är att det finns kvalitét i Rånäs, det finns en stor arbetskapacitet och finess, men eftersom det är så tidigt på säsongen så märker man att skärpan saknas, det är något man får polera och jobba på hela tiden, det är inte nu som vi ska vara bäst men vi måste jobba med alla delar som vi behöver bli bättre på för att det ska vara på plats när det väl drar igång.

För egen del gick det bra, spelade back 1 match och anfallare den andra matchen, som back gick det jättebra tycker jag men som anfallare var det ovant och jag kände att jag försvann lite då och då, även om jag fick trycka dit ett mål efter en galen indianare av en Roslagsbro-back. Det var en situation som uppstod som jag blev lite rädd kring och det var när jag satsade till 100% procent på en boll som en motståndare också gick helt in på, båda gick på boll och det smällde rejält, bara det att hans tidigare onda knä tog stryk av den situationen. Det var olyckligt och hoppas att han repar sig så snart som möjligt!

Summeringen av dessa matcher blir helt enkelt att vi har fått välbehövliga matcher i benen, att få ställas mot motstånd som utmanar och testar våra förmågor, som helhet klarade vi testet godkänt, det såg bra ut, men som alltid så får man även svar på vad vi behöver jobba på, och det är allt möjligt, att kunna hålla ett högt tempo med boll, att rulla ut motståndarna och minimera våra misstag, att hela tiden mala på och inte bjuda på någonting. Man kan se tendenser men vi håller i spelet lite för ofrekvent, luckorna som uppstår i vårt bollinnehav bör minskas genom att vi jobbar för att kunna bli bättre på att hålla bollen inom laget.

Nu är det onsdag och jag längtar redan till nästa träning, varför ska klockan gå så sakta ibland?

/Felix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0