Träningsrapport 26:e April 2011.

Kvällens träning gav mig väldigt goda intryck av hur Rånäs IF har förändrats med tiden, lagkänslan har alltid funnits där men nu fick man den där känslan man alltid får av nya förändringar. Att ledarskapet och känslan var annorlunda från start var tydligt.

Träningen inleddes med att undertecknad presenterades som materialare tills vidare, det ska bli kul att kunna hjälpa till och att få vara en del av laget på närmare håll. Tanken är förstås att spela och träna inom en snar framtid men jag skyndar långsamt. Jag får jobba på kondisen på egen hand tills vidare vilket gått bra hittills.

Dessutom fanns det två provspelare på plats: Simon och Sebbe, två 94:or om jag inte är helt fel ute, är dålig på namn men dessa lär läggas på minnet när fler träningar gjorts.

Aldrin inledde med positiv kritik angående gårdagens match som spelades på Rånäs IP. Matchen slutade 3-4 till motståndarna. Man ledde med 2-0 men tappade enligt uppgift (Jag missade tyvärr matchen) ledningen och matchen som slutade i förlust. Aldrin var dock positiv och nöjd med mycket av hur spelet såg ut och sköttes, samtidigt tog han med saker som kan förbättras, klockrent sätt att visa på vad man kan jobba med för att förbättra det sämre samt att lyfta fram vad som var bra.

Aldrin påpekade "Storkens" uppåtgående formkurva genom att med handen visa en sned uppåtgående vinkel mot skyn. "Storken" hade en annan uppfattning och svarade:

-"Såhär ja!",

med armen sträckt rakt upp mot skyn. Varpå någon svarade:

-"Vad har du i huvudet egentligen?"

Träningen började med sedvanlig tvåvarvs-jogging runt planen, därefter parade man ihop sig 2 och 2 och övade passningar: på marken, i luften, nick, mottagning samt pass tillbaka. Såg koncentrerat och bra ut!

Därefter övade man presspel i en rektangel, i denna övning gällde det att hålla bollen inom laget samt att när coach skrek till:

-"Byt kant!",

så gällde det att kunna göra det på ett säkert sätt, antingen att hitta ytor genom att först bryta igenom själv när det blev för tight eller att slå en väl avvägd boll över till andra kanten. Det var blandad kvalité på bollarna, men oftast satt den där den skulle. Finaste fot för dagen måste nog ha varit Johan Karlsson eller Robin Storäng, ganska jämnt skägg där. Övningens delikatess stod Jocke Bergdahl för med en snygg klack som hade rätt adress, mer sådant!

Dagens slitvarg och ständigt imponerande inställning var helt klart Fredrik "Storken" Johansson, ett föredöme för hur det ska se ut på träning. Är bollen förlorad, ge allt för att få tillbaka lädret.

Dagens träning var relativt lugn men man fick en ganska bra bild av vilka som agerar pådrivare i detta lag, vilka som ryter till när det behövs och på vilket sätt man hanterar mindre bra saker: inget gnäll utan man kan påpeka saker och gå vidare.

Vi har en väldigt bra tränare i Aldrin som jag har känt sedan tidigare då jag hade honom som spanska-lärare. Han har en enorm passion för fotboll och har en filosofi som de flesta strävar efter. Om alla tar jobbet och sliter för laget som helhet så kan denna säsong bli riktigt kul att följa, i ett ungt och framåtsträvande Rånäs IF.

Blir inga bilder idag då kameran var urladdad, på torsdagens träning blir det förhoppningsvis lite bilder..

Stay tuned,

/Felix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0