Olinho Speaks

Efter mycket tjat och mer mutor har jag gått med på att göra ett lite debattinlägg i Gazzetten...fick några villkor att inte t.ex. nämna Bajen... en regel vilket jag redan i andra raden brutit emot....


Nu för tiden är det sällan skådat att det finns kvar klubbhjärtan i de större lagen som Chelsea, Man U, Arsenal och t.ex. Liverpool (the Big Four) och ja Bajen, man säger att man inte kan köpa ihop teamkänsla och jävlar anamma.  


Det var med andra ord en liten glädjetår i ögat som vi kunde se två av Rånäs största klubbhjärtan med fasta och valkiga händer tagit tag i coachtavlan och flagga längs med IP's bottre långsidan i senaste matchen emot Uppsala City.

Så mycket tid och som sagt hjärta som Tony Karlsson och Urban Thorell lagt på klubben har inte ens Robin Oscarsson lagt på att pilla sig på snoppen dvs. som ni vet en hel del.


Det är också på året 20 år som de ingick i det laget, ett klubbens bästa, som 1989 rusade igenom div. 6 nästan obesegrade samt gick till semifinal i Upplands Cupen, redan på den tiden var de veteraner i klubben. Två betongblock man inte gick förbi utan blåmärken..


I nästa alla bollsporter i allmänhet och i fotboll i synnerhet går det ut på att dölja sin spelidé för motståndare och ständigt försöka lura dem in olika situationer. Nu lyckades Rånäs redan i första minuten att fiska till sig ett inkastläge på anfallsplanen och ett av vårat farligaste vapen är just Tonys ("Holmberg", dagen till ära) enorma katapultinkast. Hans projektil leta sig snabb in till straffpunkten där Kindberg inrusade med en läcker vrist fick Rånäs i en ledning av en match på bra länge med sitt 1-0-mål..Cityspelarna stod som fågelholkar hela bunten "hur fan kunde den där lilla killen kasta såå jävla långt" tjata de på varandra... En minut hade gått och so far so good...tyvärr fanns det inga fler anfallsvapen att dölja..Rånäs hade liksom slängt ut alla triumfässen i första minuten..


Spelet i fortsättningen av halvleken var knappast lika bländande som Kenta Fast solbränna han visade upp på träningen i tisdags. Det var tydligen gott om fönsterbord på Rhodos . Uppsala city kvitterade i mitten av halvleken genom Dr Albans brorsa, efter att några i Rånäsförsvaret sprungit och titta mer på spelare än bollen...förståligt och ursäktligt om det varit ett kvinnligt brasilianskt beachvolleybollag..


I slutminuterna innan paus på hörninlägget lyckades Martin två meter från mål slå ett stort hål i luften att Greenpeace anmälde det som miljöförstöring...synd på ett bra läge...Domaren blåste för pausvila och undertecknad fick det hetsigt i kioskkön..


Spelet som fortsatte i andra var tyvärr sämre än i första så jag hade lite tid över att facebooka på mobilen utan att missa något väsentligt...jo, city skyffla in bollen efter sexton minuter, en misstänkt offsidesitutation som jag tror Dr Albans brorsa igen via en strumprullare fick förbi Dicken...Men nu började det däremot hända saker...när jag hade plågat mig igenom halva delen av halvleken så lyckades den halvblinda domaren hitta både en frispark och varning på Ossian, vad domaren inte hitta var det gula kortet utan höll upp ett vitt!!...nu hade ju Ossian ett gult sedan tidigare i matchen att Domaren fick leta vidare i byxfickan efter det röda...


...ett vanligt fenomen är faktiskt att lag som får en utvisade brukar spela upp sig och bli mer displinerade...och ta mig fan gjorde inte Rånäs det as well...redan några minuter senare var Hallin igenom och ren som min senaste kokainblandning...runda målvakten, toucha sållet och slängde sig ner som den ryska horan jag plocka upp senast jag var i S:t Petersburg....fast billigare..frispark och frilägesutvisning...Dr Albans brorsa drog på sig sållets tröja och ställde sig emellan de vita stolparna..bra läge för Jimmy Karlsson att a la Louay Lolo Chanko (allsvenskan bästa frisparksskytt) lägga in den i krysset....nu hamna dock bollen uppe i rymden och fastna på ISS-sateliten att de kommer ge Fugelsang övertid nästa gång han får chansen att åka upp igen.


Det bästa som hände var när Zebbe satte sina framdobbar i pannbenet på en stackars cityspelare att det hördes upp till Rånäsaffären. Klåck! Lät det!


Tyvärr slutade matchen med 1-2 förlust och när jag kunde slita mig från Facebook så konstatera jag följande..


...Rånäs spel sjönk som bowlingklot  i Långsjön när Crico var tvungen att kliva av p g a att han kände efter för mycket i knäet :-)


...att Joppe gjorde ett piggt inhopp i andra och fick ett friläge nästa direkt men avslutet utanför var lika uselt som han frisyr...


...att den snabbaste ruschen i matchen gjorde Ubbe när han i slutminuterna sprang efter bollen som flugit över vägen...om spelarna bara haft hälften av samma fart...


...att Jocke fick vid ett totalt kliniskt rent friläge..istället för målchans fick en frispark med! sig längre ner i banan...


...att som Tony Karlsson sa att det dock var ett fall framåt (kan bero på att hans mage tynger honom åt det hållet)


...att Urban och Tony skulle ta med tabellen hem...för den sög..något deras kärringar inte gjort på länge...


...att Olinho saknas och att Olinho saknar Er..

//Olinho


Kommentarer
Postat av: Hallin aka Totti

Haha vilken dåre du är..Laul,släng dig i väggen för här kommer Rånäs bloggen!

2009-05-20 @ 13:00:06
Postat av: Crico

Jävligt bra, fast att du är Bajare =) Louay Lolo Chanko allsvenskan bästa frisparksskytt. HAHAHA den va bra!!!

2009-05-27 @ 07:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0